Агар шумо мехоҳед меҳмонони ногаҳониро хуронед (сер кунед), беш аз ҳама таоми бат тайёр кунед, таоми боқувваити Бадахшон.
Таркиб:
- Шир
- Қаймоқ*
- Орд
- Шакар
- Намак

Тартиби таёр намудани бат:
- Ширро гарм кунед
- Ба 400 г. қаймоқро дар дегчаи сирдор андохта дар болои танӯр гарм кунед

- Пас аз ин ба даруни қаймоқи гармшуда 100 г. орд-ро дохил намуда онро омехта кунед
- Вақте, ки қаймоқ ва орд пурра омехта шуданд, 200 мл. шири гармшударо ба даруни омехтаи тайёршуда андозед
- 10 даққиқа омехтаи таёршударо омехта карда истед, то ки ҳамаи он ягона шавад
- Пас аз ин шакар ва намак аз рӯи хоҳиш андозед
- Вақте, ки равған аз омехта ҷудо шуда дар боло меистад таоми бат таёр шуд
- Таомро ба табақ андозед ва ба болои дастархон гузоред

Иштиҳои том!
*Аз сабаби он, ки дар Бадахшон ғизоҳои хонагиро истифода мебаранд, барои ҳамин, миқдори даркории қаймоқро дар натиҷаи чанд руз ҷамъ меоваранд.
Муалифи навор Андра Чударе.
Comments by gulugiyoh@gmail.com