Таркиб:

  1. Пудинаи оби – гул
  2. Бобуна – гул
  3. Карвиё – тухм
  4. Гулхор – мева
  5. Сипандона – алаф
  6. Чойкаҳак – гул
  7. Шабиш – алаф
  8. Ҷамбилак – гул
  9. Зардришқа – гул

Хосияти шифобахшӣ:
Таъсирӣ оромбахшӣ, рагвасеъкунӣ, илтиҳомовари захм, таскинкунандаи дард, зиддиилтиҳобӣ, хунбандакунӣ, талхаронӣ, балғамронӣ, арақронӣ, шираронӣ, бактериосидӣ, қувватдиҳанда ва зиддисудати мерасонад.

Истифодабарӣ:
Як чумчаи хурокхури омехтаро дар 0,5 л оби ҷӯш як соат дам дода бо дасторак мепечонанд. Ба андозаи ним истиконӣ 3-4 бор 30 дақиқа пеш аз хурок менушанд. Давомнокии табобат 30 рӯз. Вазн 100гр.